„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

De ce sa alegi incalzirea prin panouri radiante infrarosu?



By  Daniel     duminică, ianuarie 08, 2017    Etichete:,,,,, 

Avand in vedere costurile cu energia electrica, gazele naturale sau agentul termic din ziua de astazi, tot mai multi cautam solutii cu ajutorul carora sa ne incalzim casa cat mai ieftin si al caror montaj sa fie cat mai simplu cu putinta, astfel incat sa putem sa ni-l instalam chiar noi, cu un minim de cunostiinte.



Asa am descoperit panourile radiante cu infrarosu, care raspund la intrebarea multora dintre voi care cauta solutii ieftine si eficiente pentru incalzirea locuintei. M-am informat si am strans cateva motive pentru care merita sa va achizitionati un astfel de sistem. Iata care sunt acestea:

In primul rand calitate si preturi mici. Costurile cu achizitia si montarea panourilor radiante sunt mult mai mici in comparatie cu instalarea unui sistem clasic de incalzire cu centrala termica si radiatoare (calarifere). Punerea in functiune a panourilor radiante se face intr-un timp relativ scurt, 2-3 ore si nu necesita lucrari complexe de constructii, instalatii, etc.

In al doilea rand, s-a dovedit stiintific ca acestea pot avea efecte benefice asupra corpului uman: stimuleaza circulatia sangelui - hipotensivi, nu exista miscare/ circulatie de aer in camera, deci nici miscare de praf, mirosuri, nu se usuca aerul: astm bronsic sau afectiuni reumatice severe.


Un alt motiv este acela ca au o durata de viata de 10-15 ani si nu necesita intretinere speciala.

Trebuie mentionat ca instalarea de panouri radiante nu este supusa/ limitata de existenta unor prescriptii tehnice legislative deci nu sunt necesare/ oligatorii avize sau autorizatii iar montajul poate fi facut chiar de catre beneficiar fara a fi nevoie de experienta in instalarea de sisteme si instalatii termice.

Un ultim motiv pentru care va recomand aceste panouri este acela ca sunt ecologice: nu degaja fum, noxe, CO, etc


Panourile radiante cu infrarosu sunt recomandate in special pentru incaperi/ spatii cu inaltime mare >4-6m, acolo unde incalzirea cu surse conventionale/ clasice nu este eficienta deoarece s-ar incalzi inutil un volum foarte mare de aer, implicit cu costuri ridicate.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu este sigura atat in ceea ce priveste securitatea si sanatatea persoanelor cat si a sigurantei si stabilitatii in functionare: nu lucreaza cu lichide sau abur sub presiune, risc scazut la incendiu si nu polueaza.

Sper ca v-ati dat si voi seama de utilitatea acestor panouri si modul in care acestea va pot ajuta, atat din punct de vedere al economiei facute cu instalarea lor cat si prin faptul ca va influenteaza pozitiv sanatatea.
      

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube