Blogu` lu` Dan

Un blog cu de toate!
Follow Me

De ce sa alegi incalzirea prin panouri radiante infrarosu?By  Daniel Constantin     duminică, ianuarie 08, 2017    Etichete:,,,,, 

Avand in vedere costurile cu energia electrica, gazele naturale sau agentul termic din ziua de astazi, tot mai multi cautam solutii cu ajutorul carora sa ne incalzim casa cat mai ieftin si al caror montaj sa fie cat mai simplu cu putinta, astfel incat sa putem sa ni-l instalam chiar noi, cu un minim de cunostiinte.Asa am descoperit panourile radiante cu infrarosu, care raspund la intrebarea multora dintre voi care cauta solutii ieftine si eficiente pentru incalzirea locuintei. M-am informat si am strans cateva motive pentru care merita sa va achizitionati un astfel de sistem. Iata care sunt acestea:

In primul rand calitate si preturi mici. Costurile cu achizitia si montarea panourilor radiante sunt mult mai mici in comparatie cu instalarea unui sistem clasic de incalzire cu centrala termica si radiatoare (calarifere). Punerea in functiune a panourilor radiante se face intr-un timp relativ scurt, 2-3 ore si nu necesita lucrari complexe de constructii, instalatii, etc.

In al doilea rand, s-a dovedit stiintific ca acestea pot avea efecte benefice asupra corpului uman: stimuleaza circulatia sangelui - hipotensivi, nu exista miscare/ circulatie de aer in camera, deci nici miscare de praf, mirosuri, nu se usuca aerul: astm bronsic sau afectiuni reumatice severe.


Un alt motiv este acela ca au o durata de viata de 10-15 ani si nu necesita intretinere speciala.

Trebuie mentionat ca instalarea de panouri radiante nu este supusa/ limitata de existenta unor prescriptii tehnice legislative deci nu sunt necesare/ oligatorii avize sau autorizatii iar montajul poate fi facut chiar de catre beneficiar fara a fi nevoie de experienta in instalarea de sisteme si instalatii termice.

Un ultim motiv pentru care va recomand aceste panouri este acela ca sunt ecologice: nu degaja fum, noxe, CO, etc


Panourile radiante cu infrarosu sunt recomandate in special pentru incaperi/ spatii cu inaltime mare >4-6m, acolo unde incalzirea cu surse conventionale/ clasice nu este eficienta deoarece s-ar incalzi inutil un volum foarte mare de aer, implicit cu costuri ridicate.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu este sigura atat in ceea ce priveste securitatea si sanatatea persoanelor cat si a sigurantei si stabilitatii in functionare: nu lucreaza cu lichide sau abur sub presiune, risc scazut la incendiu si nu polueaza.

Sper ca v-ati dat si voi seama de utilitatea acestor panouri si modul in care acestea va pot ajuta, atat din punct de vedere al economiei facute cu instalarea lor cat si prin faptul ca va influenteaza pozitiv sanatatea.
      

Despre autor

Numele meu este Daniel Constantin si sunt pasionat de web design iar acesta este blogul meu, locul unde postez ce imi vine in minte si ce mai găsesc important pe net, sper să îți placă iar dacă, vreodată, ai ceva să-mi spui te rog să o faci, oricând, fără ezitare, îți voi raspunde cât mai repede cu putință. Îți mulțumesc pentru vizită și te aștept și în continuare să vizitezi Blogu` lu` Dan .


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Follow by Email

Suntem

Statistici detaliate


Statistici T5

Canalul de Youtube