„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Tutorial: Cum sa faci o fantana arteziana ieftina la tine in curte IIBy  Daniel Constantin     marți, iunie 30, 2015    Etichete:,,,, 
  
 Salutare tuturor, poate ati vazut articolul mai vechi in care va aratam cum sa faceti o fantana arteziana daca stati la curte cu resurse minime pas cu pas. O sa va prezint un nou proiect, la fel de ieftin si foarte usor de facut, chiar mai usor.

   UPDATE: Poti sa te inspiri si din acest proiect care nu iti va lua mai mult de 15-20 de ore si nu te va costa mai mult de 250 de lei!
   De data aceasta o sa ne folosim de un cauciuc, da ai auzit bine -un cauciuc.
   Vei avea nevoie cam de aceleasi materiale si unelte ca la vechiul proiect, doar ca iti va trebui mai putina folie de polietilena si totodata ai nevoie de mai putine pietre. Vezi aici ce materiale am folosit.

   Dar sa nu mai stam degeaba si haideti sa ne apucam de treaba!

   Iata pasii care trebuie urmati:

   Pasul 1: Fa rost de un cauciuc cu un diametru cat mai mare si taie-i marginea superioara cu un cutit sau un fierestrau, apoi apuca-te si fa o groapa in pamant in care vei pune cauciucul. Groapa trebuie sa fie cu un diametru putin mai mare fata de cel al cauciucului si sa aiba o adancime egala cu jumatatea inaltimii cauciucului.


   Pasul 2: Acopera cauciucul cu un strat de folie, de calitatea foliei depinde cat de mult va tine mica ta fantana sau iaz(poti sa ii zici cum vrei ). Fii atent sa nu strapungi folia!


   Pasul 3: Acopera marginile cu pamantul pe care l-ai scos mai devreme, daca iti mai trebuie poti sa mai aduci o roaba. Preseaza putin pentru a nu se lasa cand te apuci sa pui pietrele.


Pasul 4: Dupa ce ai aranjat pamantul pe marginea cauciucului poti sa te apuci de pusul pietrelor, poti totodata sa plantezi si cateva plante iubitoare de apa, acestea vor aduce originalitate si un farmec aparte muncii tale. De modul in care aranjezi pietrele depinde doar cat de bogata ai imaginatia.   Pasul 5: Acum este momentul sa pui apa in micul tau iaz.


   Pasul 6: Fii original! Adu-ti mintea la contributie si monteaza langa acest iaz tot felul de obiecte care vor atrage privirile tuturor celor care iti vor calca curtea. Poti sa cumperi o groaza de articole din magazinele de bricolaj care au o gama de produse care sigur iti va satisface cerintele.


   Pasul 7: Acest pas este optional. Poti sa lasi fantana la stagiul in care este acum sau poti sa o faci si mai atragatoare prin montarea unei pompe de apa care sa creeze o atmosfera aparte. 
   Poti proceda ca in proiectul din poza de mai jos, unde pe langa pompa, am mai pus si doua mici proiectoare. Pompa este una speciala ce are o duza care arunca apa sub forma unui clopot. Pretul acestei pompe este de 70 de lei si poti sa ii adaugi unul din capetele de aici.Sfat: Schimba apa o data pe saptamana!

TI-A PLACUT?
Lasa mai jos intr-un comentariu parerea ta sau orice alta intrebare.

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Follow by Email

Totalul afișărilor de pagină

YouTube