„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

De ce sunt salvate imaginile in folderul DCIM?By  Daniel Constantin     joi, septembrie 03, 2015    Etichete:,,,,,, 


   Fiecare aparat de fotografiat digital - chiar si camera de pe telefonul tau - insistă asupra stocarii fotografiilor într-un folder numit DCIM

   

Dar ce-i cu denumirea asta? De ce nu s-a denumit doar ''Fotos", sau de ce nu sunt memorate direct in directorul rădăcină?


   Lucrul acesta se intampla datorita unui standard international ''Eoni'' stabilit în urmă cu mai bine de un deceniu; DCIM (adica 'Digital Camera Image'') a devenit structura de directoare implicita pentru camerele digitale. 
   Acest standard are rolul de a va pastra imaginile intr-un mod organizat, putand sa le identificati rapid. Când puneți un card de memorie într-un aparat de fotografiat, camera imediat caută dosarul "DCIM". 
   În cazul în care nu a găsit un astfel de folder, se creează unul. 
   De asemenea, unele programe de editare a imaginilor desktop sunt proiectate pentru a cauta in mod special pentru dosare cu denumirea "DCIM" de pe orice mediu introduse în calculator, astfel se economisește timp în scanarea dispozitivelor de stacare și elimina posibilitatea ca software-ul sa importe imagini care nu au fost facute de camera.

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Follow by Email

Totalul afișărilor de pagină

YouTube