„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Cosi



By  Daniel     miercuri, octombrie 07, 2015    Etichete:,,, 
   

    "Cosi" cam ciudat nume pentru un articol, nu?  

    Trăim în secolul XXI și trebuie să devenim "chic", cum ar spune un francez.

    Întâlnim multă lume în jurul nostru cu nume din ce în ce mai sonore, rar mai cunoaştem un Gheorge, O Mărie, un Ilie sau mai ştiu eu ce nume pe care bunicii noștri il purtau cu plăcere. Acum ne-am "modernizat", am preluat tot felul de prenume cu accent englezesc sau din alte țări vestice spre care tindem și noi să ajungem. Azi nume precum Antonia, Claudia, Lorena, Irina, Laurenţiu și exemplele pot continua la nesfârşit întâlnim la mai tot pasul. M-am gândit aşadar să adaptez puţin un personaj foarte cunoscut din povestioarele pe care ni le spuneau părinţii noştri in copilărie, un personaj aparte în cultura românească, este vorba de binecunoscuta Ileana Cosânzeana. Cine nu a auzit de ea? 

    Numele articolului este de fapt un diminutiv mai modern, modern am zis?
    Nu, un diminutiv mai degrabă - monden - că tot trăim în țara unde nu sunt apreciate valorile, ci non-valorile. Aşadar în cele ce urmează o să fac un portret al "mondenei" Cosi , o transpunere în zilele noastre a vestitei Ileana. Cosi a noastră nu mai e fata de casă cu care ne-am obișnuit, are alte preocupări,dar rămâne la fel de frumoasă si vitează.

    Ea se trezește odată cu zorii aurii ai dimineții care se ivesc pe cer și ca orice femeie modernă acordă o atenție deosebită corpului ei. Îl răsfață și îl îngrijește cu o pricepere demnă de apreciat pe care numai ele, femeile, o au. O atenție deosebită o acordă părului ei auriu ca spicul grâului răsfățat de razele soarelui arzător din luna lui cuptor. Îl piaptană și îi oferă tot ce are nevoie să fie întodeauna păr frumos și sănătos. Dar Cosi are un obicei pe care multe tinere îl au -își îndreptă părul pe fiecare zi- lucru care, bineînțeles, i-a cauzat părului.

    Dar ea are un truc: folosește  produse românești de calitate de la Farmec precum Kit-ul de regenerare al părului Gerovital Tratament Expert care o ajută mereu să fie mândră de părul ei și îi confera acestuia strălucirea de care are nevoie în fiecare zi.

doctorul_personal_al_parului_tau 

    După ce-și termină minuțioasa obișnuință ea se îndreaptă spre facultate, am uitat să precizez: Cosi este studentă la Litere, ca mai toate fetele din ziua de azi. Prin șarmanța ei atrage privirile oricărui bărbat din preajma sa, exact cum Făt Frumos o iubea pe  domniţa Ileana Cosânzeana. Cosi nu se îndrăgostește de oricine, numai sunt îndeajuns calități precum: vitejia, dreptatea, tăria spirituală şi fizică, isteţimea, dragostea neclintită acum este nevoie de ceva mai mult.

    Cosi este genul de fata care își dorește mai mult de la viață, nu vrea să fie nevoită să își obțină banii pe cont propriu. Nu, ea visează să găsească un tip potent financiar care să-i ofere tot luxul de care are nevoie, un tip cu bani mulți, foarte mulți cu care sa se distreze cat mai intens.

     Nu știu cât va dura căutarea ei, dar pot sigur să vă spun că finalul poveștii sigur nu va fi acesta: „și au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”.


    Această scurtă povestioara de mai sus este inspirată din viața de zi cu zi, o mare parte din fetele de azi își doresc să fie în postura personajului feminin pe care l-am descris mai sus, „de ce?” rămâne întrebarea pe care mulți și-o pun dar al cărei raspuns întârzie să apară.

 Acest articol participă la competiția SUPER BLOG 2015

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.

4 comentarii:

  1. Hehehe, vezi ca Gheorge nu e nume romanesc :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru observatie, m-am documentat si am aflat ca e de origine greaca :)

      Ștergere
  2. Cosi doarme cu placa de îndreptat părul sub pernă. :D
    Fain articol! Succes!

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube