„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

O cafea ca altădată



By  Daniel     joi, octombrie 01, 2015    Etichete:,,, 

sursa imagine: http://www.pictureninja.com/pages/turkey/
   
   Ce imagine îţi vine în minte când te gândești la o cafea bună? Nu-i așa ca-i un ibric aburind plin cu o cafea plină de aroma ce-ți dă energia de care ai nevoie să începi o zi perfectă?

  Ți-ai dori să stai cu ceșcuța ta pe balconul unui apartament gândindu-te la fel de fel de lucruri ce-ți trec prin minte tocmai în inima Orientului Mijlociu, în Istanbul, să fii la întretăierea celor doua lumi: cea europeană pe partea stângă și lumea arabă, plină de culoare, pe partea dreaptă.

   Sigur ți-am făcut poftă de o călătorie în lumea arabă, dar îţi voi oferi un truc prin care poţi avea gustul inconfundabil al cafelei turceşti la tine acasă, dar până atunci hai să mai zăbovim puțin în lumea asta încărcată de sunete melodioase, pe care nu te-ai mai opri să le asculți. Gîndește-te un moment cum ar fi să te plimbi pe străduțele înguste, ale căror bazare sunt pline de felurite mărfuri: bijuterii de aur la prețuri de nimic, covoarele acelea pe care le vezi non-stop și în România, mirosuri de tot felul provenite de la condimente de care poate nici nu ai auzit sau pe care le credeai banale. Nu-i așa că ar fi o experienţă minunată?

   Sunt sigur că răspunsul tău este un "DA" spus în gura mare ca atunci cand întrebi un copil de vreo 12-13 ani dacă vrea să iasă în parc sau mai nou în mall. Nu-i așa ca ți-am promis ceva? Nu am uitat, mai așteaptă un moment și vei afla secretul.

   Că tot am ajuns noi în Istambul, nu trebuie să ratăm ocazia de a vizita Catedrala Sfânta Sofie, răscruce a doua religii: ortodoxă si islamică. P.s.: Știai că biserica se numeşte de fapt "Sfanta Ințelepciune"?

   Te las acum să spui în gând o rugăciune în interiorul acestei minunății arhitecturale și iți spun că a venit clipa să îți dezvălui secretul cafelei ideale, acea cafea care te va duce cu gândul la aceste lucruri de care ți-am pomenit.

   Secretul stă în inovaţia adusă de

cafetiera profesionala Arzum Okka pe care o găsești la un super preț în magazinul MarketOnline.ro.
   

   Arzum OKKA reînvie tradiția cafelei turcești, la ibirc, aducând aroma deosebită și procedeul de preparare în secolul 21. Bogata tradiție moștenită este acum racordată la rigorile tehnologice, astfel, poți savura 500 de ani de experiență în prepararea cafelei direct în ceașcă, în confortul casei tale sau în birou, fără a avea nevoie pentru preparare de ibric, nisip sau foc!

   Gustul și aroma sunt unice, le veți întâlni doar în Turcia, totul este 100 % natural, doar apă și cafea!


   Acest articol participă la competiția SUPER BLOG 2015

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.

4 comentarii:

Lasă un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube