„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Tutorial: Fantana arteziana in curte: simplu si ieftinBy  Daniel Constantin     miercuri, octombrie 07, 2015    Etichete:,, 

   
   Revin din nou cu un proiect destul de usor de realizat care implica costuri relativ mici si un timp de executie scurt, dar cu un final care va surprinde pe oricine care iti va calca proprietatea.

Tutorial: Fantana arteziana in curte: simplu si ieftin

  
  Acest proiect poate fi construit oriunde in curte, in proiectul abordat aici s-a profitat de peretii constructiei deja existente care au pus in evidenta fantanica, dar puteti sa o amplasati oriunde doriti, unde aveti loc sau unde credeti voi de cuviinta.
   Sa nu mai zabavim mult si sa trecem la treaba!

   Iata de ce ai nevoie:
 • sapa
 • casma/harlete
 • boloboc
 • bazin din pvc sau folie groasa de plastic
 • pompa de recirculare
 • furtun
 • cateva plante decorative
 • piatra
   Timp de executie: aproximativ 15-20 de ore
   Pret: in jur de 200-250 de lei

   In prima poza este prezentata zona unde s-a construit fantana: cum arata inainte si cum arata dupa constructia propriu-zisa.
   Se pot observa peretii de care v-am vorbit la inceput, dar si aleea care trece pe langa. Initial acolo a fost o fantana arteziana turnata, cumparat dintr-un magazin de profil. La aceasta s-a renuntat in favoarea celei de jos, la care poti invita toti membrii familiai atunci cand te apuci sa-ti dea o mana de ajutor.


   Pasul I: Intrucat spatiul a fost mic, s-a apelat la folosirea unui bazin de plastic de 150 de litri. Poti folosi si tu un astfel de bazin sau poti folosi o folie de plastic cum am mai folosit aici dar si la acest proiect, aceasta solutie fiind mai accesibila dar are un dezavantaj major: nu are o durata de viata mare. Dupa ce ai cumparat bazinul sau folia marcheaza locul unde urmeaza sa faci o goapa in care sa incapa bazinul.


How to Build a Beautiful Pond | OHMY-CREATIVE.COM

   Pasul II: Acum e momentul sa depui putin efort fizic. Cu ajutorul unui hârlete sau casma executa groapa necesara fixarii bazinului in locul unde ai narcat mai devreme. Nu arunca pamantul, acesta il vei folosi sa creezi o mica cascada. Pune pe fundul gropii un strat de nisip, asa bazinul se va fixa mult mai bine si elimini posibilitatea ca acesta sa se fisureze in timp datorita denivelarilor solului

   Pasul III: Fixeaza bazinul. Sfat: foloseste-te de un boloboc pentru o fixare cat mai dreapta.Dupa fixare taseaza usor pamantyl pe margine.

How to Build a Beautiful Pond | OHMY-CREATIVE.COM

   Pasul IV: Si ca orice fantana arteziana ai nevoie de pietre, o groaza de pietre. Iti recomand sa folosesti pietre la fel ca cele de mai jos. Pietrele acelea mari le poti cumpara de la magazine specializate care se ocupa cu comercializarea acestora cum ar fi magazinul on-line www.piatraonline.ro, dar poti sa folosesti si pitrele pe care le ai in curte, ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca acestea trebuie sa fie cat mai poligonale, la fel ca cele din imagine. Daca ai norocul sa stai in zona de munte sigur nu duci lipsa de ele. 

   Pasul V: Apuca-te si aranjeaza pietrele. In partea unde urmeaza sa fie ridicate pietrele pentru mica cascada aseaza in spatele lor o folie de celofan pentru a putea sa asezi pamantul ramas de atunci cand ai sapat groapa. Inainte sa te apuci de pasul acesta nu uita sa cumperi o pompa de recirculare a apei si un furtun de circa 1.5 metri. Dupa ce ai terminat sa asezi jumatate din pietre incerca sa creezi o mica cascada in partea cea mai inalta a fantanii, pozitioneaza furtul de la pompa de recirculare astfel incat acesta sa fie cat mai putin vizibil.

How to Build a Beautiful Pond | OHMY-CREATIVE.COM
How to Build a Beautiful Pond | OHMY-CREATIVE.COM
  
   Iata cum trebuie sa procedezi atunci cand executi cascada si in momentul cand acesta este gata.

How to Build a Beautiful Pond | OHMY-CREATIVE.COM

   Pasul VI: Am ajuns la ultimul pas care consta ca de obicei in decorarea proiectului tau, aici nu ai limite.
   Planteaza diverse specii de flori pentru a oferi un look aparte fantanii, fii cat mai original si inventiv! Poti totodata sa montezi si accesorii precum proiectoarele, acestea vor aduce viata proiectului tau si pe timp de noapte. In imaginea de mai jos poti vedea cum arata zona inainte si dupa ce a fost construita fantanica.


How to Build a Beautiful Pond | OHMY-CREATIVE.COM
Proiectul este preluat dupa site-ul http://www.ohmy-creative.com.


Lasa mai jos intr-un cometariu daca ti-a placut sau daca ai vreo intrebare. Iti voi raspunde cu cea mai mare placere. 

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Follow by Email

Totalul afișărilor de pagină

YouTube