„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

O zi in PadovaBy  Daniel Constantin     marți, noiembrie 10, 2015    Etichete:,,,, 

   Sunt o fire pusă pe călătorit, iubesc să văd noi locuri, oameni și obiceiuri atunci când plec în circuite cu autocarul. Ador acest mijloc de transport, in opinia mea e singurul care îți oferă posibilitatea să vezi lucruri care nu le-ai putea observa călătorind în alt mod.
 

     #jurnaldecălători

   Februarie 2015.
   Îmi aduc aminte și acum acea zi - 23 februarie - , iarna tocmai ce începea să se dezbrace de hainele ei albe și reci . Am plecat singur pe drumul spre inima civilizației romane, spre Italia.
 
   Este dimineață, am plecat cu autocarul. Urma un drum lung și istovitor de 24 de ore. Am poposit în Ungaria și în Slovenia, două țări atât de apropiate geografic, dar total diferite din punct de vedere social. Bineînțeles primul lucru pe care îl observă orice român ce pleacă afară sau reciproc: orice străin care intră în România, este starea drumurilor - o chestie pe care nu stau să o comentez în acest articol.

   Este 24 februarie 05:00, ajung în sfârșit acolo... era o răcoare la care nu mă așteptam, dar mi-am revenit repede datorită setei de cunoaștere a necunoscutului care mi-a apărut dintr-o dată în față. 

   Mi-am început incursiunea de unde m-a lăsat autocarul: de lângă Stazione Ferroviaria di Padova, un furnicar de oameni care vin și pleacă unde vezi cu ochii.Un loc de unde poți lua taxiurile albe sau orcice autobuz spre locurile ce le dorești să le vezi. Am ales să mă duc direct spre Pratto de la Vale, a doua piață ca mărime din Europa, cu tramvaiul. În 10 minute am și ajuns. Piața mi s-a arătat în toată splendoarea ei - are în jur de 90.000 m pătrați - . Atunci am realizat de ce reprezintă unul din cele mai cunoscute locuri din Padova. Este un loc plin de viață și de foarte mulți studenți - Padova este unul dintre cele mai importante centre universitare din Italia cu o vechime de 2000 de ani. Am zăbovit vreme de o oră aici plimbându-mă cu rucsacul în spate și aparatul foto în mâna pragătit să surprind fiecare detaliu ce-mi ieșea în față. O să puteți vedea mai jos câteva instantenee.    Plăcut surprins de această piată, îmi iau harta în mână și caut altceva ce poate fi vizitat: chiar langă mine era  Basilica di Sant’Antonio, cea mai cunoscută atracție turistică din Padova, nu-mi dau nici acum seama cum era să trec fără să-i acord atenția cuvenită. Mi-am rezervat puțin timp în care am uitat de tot și de toate. Plec acum și las în urmă aceste locuri, fac o incursiune pe străzile micuțe ale orașului și profit de arhitectura foarte veche îmbinată pe alocuri într-un mod cum numai ei, italienii puteau să o facă, cu cea mai modernă arhitectură. Noaptea am poposit la un fel de pensiune de lângă Pratto de la Vale. În privința prețurilor: acestea nu sunt ridicate, dar avand în vedere că e un oraș turistic nu trebuie să vă așteptați la cheltuieli mici atunci când vă plănuiți bugetul pentru o vizită aici. 
    Nu am stat mult, a doua zi dimineața am plecat înapoi în România.  
 
Tramvaiul de care v-am povestit, tocmai ce venea în stația Pratto de la Vale

Parcare de bicilete, aici peste tot veți vedea biciclete


Gara Padova


Taxiurile sunt albe in Padova
   
Piazza Pratto de la Vale


Unde se vede acea macara, se afla Basilica Sant Antonio

   
   25 februarie
   Plec și las în urmă Italia. În Slovenia ningea,prin Ungaria era soare iar acasă ploua. Pe drum mă întâlnesc cu o fată Alina, îmi povestea cum a ajuns în SUA printr-un program work and travel destinat studenților, adică pot și eu să mă înscriu, prin intermediul căruia a avut posibilitatea de a lucra în state dar a avut și timp berechet în care a putut vizita o groază de orașe,  mi-a zis o lista destul de lunga din care am reținut doar New York și Las Vegas. Mi-am zis: WOW!
  Trebuie să încerc și asta! 
  Povestea va continua!

Articol scris cu drag pentru voi și pentru Super Blog About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Follow by Email

Totalul afișărilor de pagină

YouTube