„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Santierul din PC-ul tau



By  Daniel     joi, noiembrie 05, 2015    Etichete:,,, 
   Cu totii avem un pc in biroul nostru, pe care il utilizam zilnic pentru tot felul de lucruri: citim presa, ne conectam pe facebook, radem pe youtube sau orice altceva ce iti place tie. 
   In spatele acestor lucruri stau ani de cercetari si sute de inovatii pentru ca tu sa te poti  bucura de fiecare clipa din fata calculatorului. 
   In cutiuta aia de langa birou, unitatea centrala , stau frumos aranjate zeci de componente, care impreuna fac acel lucru foarte important: iti usureaza munca pe care trebuie sa o faci pe calculator. 
   Fie ca vorbim ca de sursa (inima unitatii centrale), placa de baza, placa video si cea audio sau procesorul, toate functioneaza impreuna zi de zi, ei sunt cei mai buni colegi de serviciu. Nu pot lucra unul fara celalalt. 
   Iata cum ar arata o zi din micul santier care se afla in unitatea ta.

   Locul de munca: unitatea de langa biroul tau
   Program: mai mult de opt ore pe zi 
   Angajati: Sursa, Procesorul, Placa De baza ( poreclita de ceilalti: Grasuta)


   Este ora 08:00, ai apasat butonul de pornire iata ce se intampla in interior:

   Sursa: Baieti si fete fiti gata, ii dam drumul. Sunteti pregatiti sa va primiti energia necesara? 

   Grasuta: Daaaaa, abia astept, vreau multa putere patroane (asa se adreseaza Grasuta catre Sursa, stie ca fara ea nu ar putea face nimic), am nevoie iar de tine iar sa alimentez toate componentele puse pe mine mai ales idiotul ala de Procesor.

    Procesorul: Grasuto pe cine faci tu idiot?! Eu cel care iti coordonez toate tampeniile pe care le ai pe tine si am grija sa nu te supere? Eu sunt idiot?

    Sursa:Gata mai ce e cu galagia asta? Nu puteti si voi sa va concentrati macar o data pe ce avem de facut. Vreti sa va opresc?

    Grasuta si Procesorul: Nuuu, vrem sa ii facem ziua mai usoara tipului care ne ingrijeste.

    Procesorul soptind catre Grasuta: Grasuto tu nu te-ai saturat de amarata asta de sursa pe care nu ne-a mai schimbat-o de ceva vreme? Nu vrei si tu cea mai nou, cum ar fi o sursa FSP care sa ne ofera mai multa putere si sa fie mai silentioasa ca batranica asta?

   Grasuta, tot catre procesor: Tare mult m-as bucura sa ne aduca o noua colega mai tanara, plus ca Sursa Fortron este cea mai buna din cate exista si o poate comanda de magazinul MarketOnline.ro unde poate gasi o groaza de reduceri la componente de calculator.

Articol scris in cadrul competitiei Super Blog 

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube