„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Tutorial: cum sa faci o mica fantana arteziana daca stai la curte cu resurse minimeBy  Daniel Constantin     marți, martie 25, 2014    Etichete:,,,,, 


  O fântână arteziană este artificiul care va aduce un look mai fresh grădinii tale, o va face să strălucească.
  Deși pare relativ greu să-ți faci una singur, ei bine vei vedea că nu e chiar așa...
  Idea pe care o să o prezint este ușor de pus în practică și foarte ieftină.

  Haideține apucăm!

   Pentru început îți trebuie o casma, o sapă, o ruleta, câteva scule electrice (bormașină și șoricel) și mult chef de muncă iar ca materiale vei avea nevoie de o folie de polietilenă, multe pietre, conductoare electrice, pompă de recirculare a apei, o țeavă pvc și eventual orice decor de care crezi tu că va fi nevoie( un proiector spre exemplu, la fel ca în figura 17).

  Iată ce trebuie să faci:
  
  Pasul 1:  Fă o groapă asemănătoare cu aceasta din poze. Aceasta va avea o lățime de 100 cm și o lungime de 120 cm, împarte-o în două: primii 70 cm din lungime să fie cu adâncimea maximă de cca. 50 și baza gropii asemănatoare unui con, și restul din lungime să fie de 30 de cm adâncime iar baza va fi dreaptă. Fă deasemenea un fel de denivelare intre cele două niveluri ca ceea din imagine, în acel loc vei amplasa o pompă de apă(figura 1 si 2); totodată la baza acestei gropi poți pune și o mică țeavă de pvc pentru evacuarea apei (figura 3).

fig. 1
fig. 2
fig. 3
   Pasul 2:  Acum îți va trebui și o folie din polietilenă cu o grosime de cel puțin un milimetru, de grosime foliei contează durata de ^viață^ a micuței tale fântâni decorative . Această folie trebuie așezată cu grijă peste groapa noastră, suplimentar poți pune sub ea un extra strat de folie. Ai grijă la țeava de evacuare, aici vei străpunge folia cu o altă conductă cu cca. 1 cm în diametru mai mică ca cea montată la pasul 1. Fixează apoi folia cu niște pietre pe margine(fig. 7).
fig. 4
fig. 5
fig. 6
fig. 7
   Pasul 3:  Fă rost de multe pietre, iți vor trebui o groază :)
   Toate acele pietre vor trebui așezate ca și în imaginile următoare, ce-i drept puteți să le asezați cum vreți.
   Nu uitați să montați o pompă de o putere mică( fig. 8), pompa pe care eu am folosit-o este de la o piscină de copii și funcționează cu 12 volți dar este suficientă pentru micul meu proiect, are o putere de 50 W. ;).
fig. 8
fig. 9
fig. 10
fig. 11
fig. 12
fig. 13

Aranjează-le ca și în imaginile nr. 14 și 15.
fig. 14
fig. 15
  Pasul 4: După ce aranjezi toate pietricelele poți monta tot felul de accesorii care să adauge originalitate construcției tale( un proiector spre exemplu, la fel ca în figura 17), cum ar fi cele din ultimele fotografii:
fig. 16
fig. 17
fig. 17
   Pasul 5: Trebuie să fii atent la cablaje, acestea vor trebui bine izolate deoarece vor avea parte de o viață ^umedă^ și știți cu toții că apa nu e prietenă cu electricitatea.
fig. 18
   Pasul 6:  Acum fântana ta ar trebui să arate asemănător cu cea realizată de mine.
fig. 19
fig. 20
fig. 21
fig. 22
fig. 23
fig. 24
fig. 25
fig. 26.
     p.s: această fantană este realizată cu resurse minime si niciodată nu va putea rivaliza cu cele făcute de profesionisti, dar este un element decorativ excelent si foarte ieftin.

Spune unui prieten:

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Follow by Email

Totalul afișărilor de pagină

YouTube