„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Airsoft - un joc cu totul special



By  Daniel     luni, mai 01, 2017    Etichete:,,,, 
Am aflat, citind pe internet, ca airsoft-ul isi are originea in Japonia, in prima jumatate a secolului al-XX-lea, deoarece impatimitii armelor din randul oamenilor obisnuiti nu aveau voie sa detina arme reale. Asadar, acestia au inceput sa isi confectioneze propriile arme, care se asemanau foarte mult cu cele reale, cu deosebirea ca nu puteau sa ucida, utilizarea lor fiind permisa in prezent peste tot in lume. Jocul s-a dezvoltat treptat la inceputul anilor ’70 in America ca o alternativa la paintball si la armele care foloseau vopsea pentru astfel de activitati.



La noi in tara airsoft-ul isi face aparitia dupa anii 2000, cand site-ul intitulat cum nu se putea mai bine - Airsoft.ro - a adus pe piata din Romania pentru prima data produse si echipamente destinate acestui joc. In prezent este unicul magazin airsoft ce ofera produsele brandurilor Laylax si Tokyo Marui (pentru cei dintre voi care nu stiti inca, trebuie sa va spun ca acestia sunt unii din cei mai buni producatori de replici airsoft din lume). Preturile practicate de acest magazin on-line sunt foarte bune, spre exemplu puteti gasi aici arme airsoft la preturi pentru toate buzunarele, cuprinse intre 100 si 10000 de lei. Daca comanda dumneavoastra depaseste 150 de lei beneficiati de transport gratis.

Sa continui acum incursiunea in lumea airsoft-ului. Jocul a inceput usor usor sa fie popular in randul unui numar mai mare de jucatori, ajungand ca in ziua de astazi sa fie jucat in intreaga lume de peste 500 de milioane de jucatori.

Pe scurt, airsoft-ul este un joc foarte antrenant in care jucatorii simuleaza un conflict sau efectueaza anumite misiuni strategice, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce folosesc bile non-metalice. La jocul de airsoft se utilizeaza, de obicei, bile din material plastic ca munitie, avand o masa intre 0.20g si 0.43g.

Pentru cea mai mare parte din jucatori, airsoftul reprezinta mai mult decat un joc ce il practica in timpul liber, acesta este o dorinta de aventura manifestata intr-un joc ce nu cunoaste limite in materie de arme airsoft si scenarii cu tenta militara. Armele folosite , cunoscute ca “replici de airsoft” sunt in mare parte copii ale modelelor de arme reale (AK, M4, MP7, Glock, etc.) de aici si denumirea de ”replica de airsoft”.






Din punct de vedere legal, la noi in tara, replicile pentru air-soft sunt considerate arme-jucarie, prin urmare nu aveti nevoie de permis port arma pentru achizitionarea sau detinerea unui astfel de produs, insa trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani.






About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube