„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Economia romanească vazută prin ochii unui student



By  Daniel     miercuri, ianuarie 29, 2014    Etichete:,,, 

 
 Trăim vremuri grele, părinții muncesc peste 8 ore pe zi, deși uneori in cartea de muncă angajatorii nu trec chiar toate informațiile pentru a scapa de plata unor taxe către stat, taxe care sunt (in opinia angajatorilor) impovărătoare. In Romania anului 2014,
după ce anul trecut a fost lăudat cu surle si trambite ca fiind anul cu cea mai mare creștere economică, romanii de rând sunt nevoiti sa îndure conditii umilitoare, toate acestea datorită unei clase politice CORUPTE și INDIFERENTE. Clasa politica careia romanii, popor credul, i-au acordat votul lor acum patru ani. Acest lucru se intampla de 24 de ani incontinuu, la alegeri promit marea cu sarea si cand au posibilitatea de a face bine pentru cetateni, ei isi umplu buzunarele.
   Totodata nu cred ca a fost an care sa inceapa fara mariri de taxe, impozite sau fara noi taxe, exemplu este recent, in luna ianuarie a anului curent au fost introduse noi taxe, ca de exempu taxa pe stalpii de inalta tensiune, cablurile, transformatoarele, cosurile si furnalele , s.a.m.d. Deasemeni Guvernul a eliminat o prevedere legala prin care primarii nu aveau voie sa majoreze taxele locale cu mai mult de 20% peste rata inflatiei. Asa ca, de la 1 ianuarie, primariile au unda verde sa creasca impozitele pentru case si masini cat de mult isi doresc si lista poate continua cel putin doua pagini.
   Imi e greu sa inteleg de ce in tara mea, tara care detine importante rezerve de combustibili, pretul gazelor naturale sa ajunga la cel practicat in UE fara ca salariile sa fie si ele aduse la acelasi nivel ca cel al salariatilor europeni din tarile dezvoltate ale spatiului european?
   Ma gandesc la viitorul meu, va merita oare sa stau sa muncesc intr-o tara in care munca este neapreciata, intr-o tara in care birocratia este omniprezenta, intr-o tara in care politicienii nu fac nimic pentru cresterea nivelului de trai?

sursa imagine: https://www.facebook.com/nuaisacrezi.ro

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube