„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Bicarbonatul de sodiu: 10 utilizari neasteptate



By  Daniel     vineri, iulie 04, 2014    Etichete:,, 

 

 Niciunei gospodine nu ar trebui sa-i lipseasca din casa bicarbonatul de sodiu. Pe langa multiplele utilizari in bucatarie, bicarbonatul de sodiu poate fi de ajutor si pentru acnee, catifelarea mainilor, hidratarea tenului, etc.    Iata cele mai importante 10 utilizari ale bicarbonatului de sodiu:
   Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nadejde pentru sanatatea si frumusetea ta. Prin utilizarea acestuia ne putem proteja corpul de substantele toxice continute de produsele de curatare care pot provoca diverse probleme de sanatate.
   Acesta are scopul de a regla nivelul PH-ului. Atunci cand bicarbonatul intra in contact cu o substanta acida sau cu una alcalina, neutralizeaza efectul acelui PH. Datorita substantelor continute poate alunga mirosurile neplacute din frigider si poate inlocui produsele de curatare.




   Pasta de dinti
   Prepara acasa o pasta de dinti din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Este o alternativa naturala pentru pastele de dinti din comert.
   Improspateaza respiratia si albeste dintii

   Pune o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa si clateste gura. Vei scapa rapid de respiratia urat mirositoare. Pentru dinti albi si sanatosi amesteca bicarbonat de sodiu cu suc de lamaie siaplica pasta pe periuta de dinti.


   Absoarbe mirosurile din frigider
   Pune un bol cu bicarbonat de sodiu in frigider si rezolva aceasta problema fara batai de cap. Mirosurile neplacute vor disparea ca prin minune.

   Exfoliant natural
   Il poti folosi si pentru curatarea tenului. Poti face un scrub facial revigorant din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa. Aplica pe fata prin miscari circulare, apoi spala-te cu apa calduta. Vei observa ca pielea ta e mult mai fina.

   Trateaza intepaturile de insecte
   Pentru intepaturile de insecte aplica pe zona afectata o pasta din bicarbonat de sodiu si apa.

   Hidrateaza mainile
   Dupa ce cureti usturoi, ceapa sau peste, mainele tale au un miros neplacut. Pentru a scapa de aceasta neplacere, spala-te pe maini cu bicarbonat de sodiu.

   Actioneaza ca un produs de curatare
   Pentru o curatare rapida si eficienta a aragazului si frigiderului pune bicarbonat pe un burete umed si aplica pe aceste suprafete. Clateste bine cu apa si sterge cu un prosop uscat.
   Actioneaza ca un produs de curatare si nu va mai fi nevoie sa apelezi la buretele de sarma.
   Daca doresti o solutie si mai puternica amesteca bicarbonatul cu sare grunjoasa si detergent lichid de vase.
   Este esential pentru mentinerea curateniei, fiind un bun dezinfectant impotriva germenilor si bacteriilor.



   Curata vasele de grasime
   Pentru a scapa de grasime, aplica pe un burete umed bicarbonat si curata oalele si tigaile. Solutia este eficienta si pentru a curata cuptorul cu microunde sau pentru a scapa de mirosul neplacut al tocatorului de lemn.

   Lustruieste tacamurile din argint
   Foloseste o solutie din bicarbonat de sodiu diluat cu putina apa si cu ajutorul unui burete curata tavile si tacamurile din argint.

   Curata petele de vin, cafea sau ceai
   Bicarbonatul inlatura petele care ies mai greu. Hainele se lasa la inmuiat in solutie de bicarbonat. Este eficient si pentru petele de ulei sau de grasime.

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube