„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Despre filtrele cu cărbune activ, zeolit și pyrolox



By  Daniel     marți, iunie 23, 2015    Etichete:,,,, 

   

  Ce sunt filtrele cu cărbune activ și la ce ajută ele?

   Materialele organice care intră în compoziția cărbunelui activ sunt cărbunii bituminoși sau antracitul, precum și coaja de nucă de cocos. Înainte de a fi folosit în apă, cărbunele trebuie să fie „activat”, fie chimic, fie cu aburi. Procesul de activare deschide un număr imens de pori în cărbune și astfel, devine un mediu filtrant foarte eficient. Filtrele cu carbune activ pot reține sedimentul din apă cu dimensiune de până la 20 microni, precum și culoarea, gustul, mirosul, clorul și fierul precipitat (rugina).
carbune activUn filtru cu cărbune activ poate fi montat la punctul de intrare al apei în casă și în acest caz, este folositor pentru eliminarea substanțelor precum clorul, radonul și a compușilor organici volatili. Ca alternativă, un filtru poate fi montat și la un anumit punct din casă unde apa este folosită, pentru eliminarea substațelor care prezintă un risc la ingerare, cum ar fi plumbul. În această situație, este tratată doar apa care este folosită pentru băut sau gătit.
   Apa potabilă este uneori dezinfectată cu clor sau cloramină, iar reacțiile acestor substanțe cu unii compuși organici pot genera produși secundari, precum trihalometanii. Aceștia măresc riscul privind anumite cancere. Filtrele cu carbune activ elimină cu succes trihalometanii din apă.
   Eficiența procesului de adsorbție este determinată de caracteristicile cărbunelui (mărimea particulelor și a porilor, aria suprafeței, densitatea), precum și de caracteristicile contaminantului (concentrație, tendința chimicalelor de a părăsi apa, solubilitatea).
   Durata de viață a cărbunelui este de aproximativ 6-8 ani.

Ce este zeolitul?
carbune activZeolitul este compus din minerale microporoase si a fost descoperit prin încalzirea rapidă a materialului numit desmin. Datorită faptului de a fi foarte poros, materialul este folosit des în filtrarea apei. Zeolitul reține sedimentele, adică realizează o filtrare mecanică, finețea fiind de 5 microni. Mediul filtrant se regenerează prin spălare inversă, sedimentul acumulat fiind eliminat automat la canalizare prin furtunul sistemului. Zeolitul se uzează în timp și se recomandă schimbarea lui undeva la 6-8 ani.

Ce este pyroloxul?

   Pyroloxul este un mineral natural și este folosit ca mediu granular de filtrare a apei și este eficient îndeosebi pentru eliminarea fierului, a hidrogenului sulfurat și a manganului. Pentru ca aceste trei substanțe să poată fi filtrate, trebuie să fie oxidate și precipitate în particule mai mari. Numai sub această formă pot fi ele reținute de un mediu filtrant. Pentru mai multe multe detalii despre efectele hidrogenului sulfurat, vă recomandăm acest articol.
   Când hidrogenul sulfurat, fierul și manganul dizolvate în apă intră în contact cu pyroloxul, acesta le oxidează și le reține. În cele din urmă, suprafața pyroloxului va fi acoperită de un strat solid, iar capacitatea sa de oxidare va fi redusă. De aceea, este necesară spălarea inversă, însă, spre deosebire de alte filtre, această curățare ar trebui să aibă loc zilnic.


Filtrele automate care funcționează cu aceste materiale

   Filtrele de apă automate sunt numite astfel datorită capacității lor de a se curăța automat, reducând astfel foarte mult efortul de întreținere a lor.    Microprocesorul incorporat este cel care reține numărul predefinit de zile după care se realizează curățarea.
   Un filtru automat poate funcționa pe baza oricăruia din mediile filtrante descrise mai sus, iar pentru acoperirea unei arii mai largi a problemelor apei, mediile filtrante pot funcționa în combinație.
   Aici puteți găsi un filtru care funcționează pe bază de cărbune activ si zeolit.

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube