„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

Oare unde vor ajunge hackerii?



By  Daniel     joi, ianuarie 23, 2014    Etichete:,,, 


   In ziua de azi tot mai des auzim de atacuri cibernetice, care duc la copierea unor informatii personale(in cel mai fericit caz) sau, mai rau la spargeri ale conturilor bancare, lucru pe care nu n-il dorim. Tipii astia care ne fac noua viata mai complicata, deseori fac aceste lucruri din teribilism, fiind si ei tot ca noi: plictisiti de societatea actuala care pare ca regreseaza.   Dar cum mai pot sa ne influenteze activitatile acesor persoane?  
 Probabil ca sunteti la curent cu noile tendinte in domeniul electrocasnicelor si ati vazut faptul ca majoritatea producatorilor nu au ce face si construiesc electrocasnice cu posibilitatea conectarii acestora la internet.    De la televizoare, aparate de aer conditionat, instalatii termice si pana la frigidere au in prezent aceasta posibilitate, aceea de a putea fi controlate de utilizator de la distanta, acesta putandu-le spune cand sa porneasca televizorul pe emisiunea favorita, pacat ca nu mai e OTV-ul ca era favorit ;), sau sa porneasca aerul conditionat ca s-a facut cald afara, sau de ce nu, sa "porunceasca" frigiderului sa scada temperatura.    Totul suna interesant si tare folositor, dar oare chiar asa va fi?    Ei bine, se pare ca nu. Cum in ziua de astazi hackerii patrund mai peste tot pe unde este internet, prin conectarea la net a lucrusoarelor de prin casa noastra moderna, acestia ar putea sa intre si ei, bineinteles, in casa noastra, ce-i drept nu ar putea s intre fizic.    Sa facem un exercitiu de imaginatie.    Cum ar arata o viitoare casa "atacata" de un virus "casnic"?    Este dimineata, cei din casa hight tech tocmai isi beau cafeaua si lapticul (in casa noastra imaginara traieste o tanara familie care are si un copil de 5 anisori). Din comoditate tatal seteaza aerul conditionat diret de pe contul de facebook la 25grade Celsius. Este 9 fix, parintii pleaca la servici si il lasa pe cel mic cu cea mai noua inventie - Ingrijobotul-, un aparat construit speciala sa fie un fel de dadaca, bineinteles si acesta este conectat la internet.    Au trecut cinci ore de cand parintii au plecat, acum este momentul ideal pentru virusul nostru "casnic" sa atace.    Pentru inceput aerul conditionat este setat la 35 de grade si era sa uit, este luna august. Urmatoarea tinta este frigiderul, acesta este oprit. Ingrijobotul este ultima tinta, acestuia i se introduce un algoritm prin care in loc sa-l fereasca pe cel mic, el il va trata ca pe un animalut, insa nu trec 30 de minute si parintii sosesc acasa si gasesc un dezastru.    Acum ca ne-am trezit din visul nostru, descoperim ca tehnologia s-ar putea sa ne faca farse.    Deci, cum e mai bine, o casa hight tech sau una ca cea pe care o avem acum?

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube